28 Ağustos 2009

Makyaj&Güzellik - Organizasyon

Makyaj malzemelerimi, takılarımı, tokalarımı organize etmek, elimi attığımda istediğimi bulabilmek için belirli aralıklarla yerleşim değişiklikleri yaptım bugüne kadar. Yok Ikea'dan ahşap çekmece, yok bitmiş bayram şekeri kutuları, yok sağdan soldan alınmış sepetler, kutular, çantalar... Düzen manyağı olduğum için herşeyi ayrı ayrı, düzgünce yerleştirmeyi hiç beceremedim ama. Yıllar sonra, Ikea kataloğunda gördüğüm birşeymiş benim ilacım. Karşınızda, bedavadan azcık pahalı, Antonius!


Hiç ölçmeden aldığım bu 4 Antonius şifonyer çekmecemin içine "Çatt!" diye oturdu ama siz benim kadar ballı olmayabilirsiniz, bir ölçmekte yarar var. Gerçi şifonyer standart Koçtaş şifonyeri, ona göre yapmıştır elin gavuru herhalde.

Bir derdim de komidin çekmecemin sonsuzluğu uzanan karanlığında duran ojelerimi bir arada görmediğim için gidip aynı renkleri bir daha, bir daha almamdı. Bir Flormar 328, Pastel 52, Flormar rakı beyazı her evde bulunması gereken renkler olduğundan, 1-1,5 TL para sayılmadığından ve bazen minik amneziler yaşadığımdan farkettim ki çekmeceye 3 tane 328, 2 tane 52, 4 tane de rakı beyazı stoklamışım. Ayrıca elimdeki renk skalasını tam görmediğimden hep aynı renkleri sürüp sürüp çıkıyormuşum. Onun çözümü de İkea'da, keza İkea evimizin herşeyi. Çook arasam da bu miniğin linkini bulamadım, ama İkea'da çocuk raf sistemleri arasındaydı, fiyatı da 10 TL gibi birşeydi. İçindeki bölmeler ayarlanabiliyor, daha büyük ya da enine/boyuna farklı yerleştirilmiş bölmeler elde edebiliyorsunuz.


Benzer renkleri de bir araya koyunca şahane olmamış mı ama! :)

8 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

Bu Antoniuslar aşkım benim,nasıl düzenli oldu makyaj masamın çekmeceleri bunlarla anlatamam.
2,5 liralık mucizelerim onlar.

Ojelik de süper,bunu ben de görmedim sitede,bakayım haftasonu.Güle güle kullan:))

La Santa Roja dedi ki...

Marcus Antonius'lar hayat kurtarır!!
Bu "ojelik" de aslında oyuncak organizatörü ama ojelik olarak da gayet mutlu bence :)

gwen dedi ki...

çekmece içi organizatörleri çok güzel olmuş ama sanırım benim küçük bir dolaba ihtiyacım var. umarım ikeada bulurum :/

La Santa Roja dedi ki...

İkea'da çekmeceli bir dolap vardı, en tepesi kalkıyor içinden ayna çıkıyor fln. Hani gözlükçülerde olan dolaplar var ya, onun gibi. 250 TL gibi birşeydi, bu işe yaramasaydı onu alacaktım ben. 10+10, 20 TL'ye kurtarabildim neyse ki :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

antoniuslar benim de çok hoşuma gidiyor ama maalesef ben alamıyorum :( şifonyerim yok da birazcık :P taşındım taşınacam diye 2 senedir almadım tembellikte süperim :P oje düzenine bayıldım, bana da lazım öyle bi düzenleyici ama ondan önce düzenleyecek bir gönüllü lazım :)

La Santa Roja dedi ki...

Ben o dediğini eski evimde yapıyordum da sonra isteklerimi ertelememeye karar verdim :p Şaka bir yana, Koçtaş'tan almıştım bu dandiği de 50-60 TL birşeydi. Ama işe yarıyor :)
~40 ojem kaldı bu kutucuk sayesinde. Organizasyon yaparken ayıklama yapmak daha kolay.

valerie dedi ki...

ev olayına da gelicem ama tatil sonrası şöyle keyifle postlarında kaldığım yerden devam edip son yazdıklarına doğru ilerleyeyim dedim.şaşırdım! makyaj&güzellik blog'u olmuşsun.güzel olmuş...ben devam edeyim kaldığım yerden okumaya & keyiflenmeye.

La Santa Roja dedi ki...

Bir işe başladıysan tam yapıcaksın Valerie, öyle Türkan Şoray kanunu koyup yok ben onu yapmam bunu etmem yok bizde :p