28 Ağustos 2009

Makyaj&Güzellik - Yar Saçların Lüle Lüle

Benim gibi turuncu ve kıvırcık saçlara sahipseniz onları her daim pırıl pırıl ve lüle lüle tutmak için bayağı bir uğraşmanız gerekiyor. Duştan çıktıktan sonra bana bu konuda yardımcı olan ürünler:


1. Karman çorman olan saçı açmak ve yarısını yolmadan tarayabilmek için Schwarzkopf Gliss Sıvı Saç Kremi.
2. O derece karışık değilse saçı açmak konusunda Gliss kadar güçlü olmayan ama hafif durumlarda işe yarayan, aynı zamanda da saç rengini koruyan L'oréal Elséve Sıvı Saç Bakım Kremi.
3. Gliss kullandıysam saç rengimin canlılığını korumak için L'oréal Elséve Anında Bakım. Boya zamanı yaklaşırken bunu pek kullanmıyorum gerçi, nasılsa akmış renk akacağı kadar :)
4. Bir yere giderken duş alıp hazırlanıyorsam, yani 1-2 saat sonra saçlarımı tekrar yıkayacaksam Amway Satinique Volumizing Mousse. Bunu ancak böyle bir durumda kullanma nedenim bu köpüğün saçları ilk sürüldüğünde ve birkaç saat boyunca harika yaparken üzerinden biraz zaman geçtiğinde saçlarımı sertleştirip bukleleri bozması.
5. Amway'le tanışmadan önce aynı amaçla kullandığım L'oréal Studio Boucl' Perfect Bukle Belirginleştirici Köpük.
6. Diğer tüm durumlarda kullandığım, pek sevdiğim, saçlarımın derdinden anlayan, Elidor 7x24 Turuncu renkli şişenin yandan yemiş yeni ambalajı olan Elidor 7x24 Hareketli Bukleler.
7. En üste cila olarak da Elidor Işıldayan Parlaklık Serumu. Hakkaten işe yarıyor.

Yazarken yoruldum yahu! Uygulama ise o kadar da zor ve zaman alıcı değil. 5 dakika önce 1-6-7'yi uyguladım ve toplam 4 dakika filan sürdü. Saç işi zor vesselam...

13 yorum:

Taylanov dedi ki...

1. Karman çorman olan saçı açmak ve yarısını yolmadan tarayabilmek için Schwarzkopf Gliss Sıvı Saç Kremi.


Zamanımda aklıma gelseydi keşke. Çözüm olarak ben saçı 3 numara yaptırdım.

D dedi ki...

ben de sarı bukleli saçlara sahip biri olarak piyasadaki organikler dahil her köpüğü kullandım. Köpüklerin kralı schwarzkoph silhoutte köpük kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada şu sarı temizlik bezleri var ya onlardan kocaman bir tane kestirip havlu yerine saçı onunla sarmak çok işe yarıyor tülermemiş ayrı ayrı bukleler oluyor :D

La Santa Roja dedi ki...

Taylan, kıvırcığım dedim ya. Sorsaydın keşke :)

Fragariac, köpükler biraz sert yapıyor sanki? Bu farklıysa denemek lazım. Bu sarı bez işini de ilk defa duyuyorum, hemmen deneyeceğim! Teşekkürler ;)

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

aynanın önünü bunlarla doldurursunuz ya ne de gıcığım. hepsini koyduğunu düşünmüyorum daha :p neler vardır neler. eşcinsel arkadaşlarımın da odasına girdiğimde bi sürü ıvır zıvır görüyorum. onlar sayesinde mi güzel ve çekiciler ne?

P* dedi ki...

bloğumda senin için küçük bi ödülüm var :)

Stil Direktoru dedi ki...

İnan şu gliss ürünlerine hayranım bende canım ama kıvırcık saçlarım olsun isterdim

La Santa Roja dedi ki...

mehmet akif, normal bir insanın kendine ve başkalarına olan saygısı gereği kullanması gereken ürünler vardır; şampuan, duş jeli, deodorant, saç şekillendirici gibi. Bu ürünler ayna önüne sığmaz. Bir dolap, raf gibi saklama ünitesine ihtiyacın vardur. Aynı şekilde bunlar seni güzelleştirmez, anca olanı ortaya çıkarır. Sen boşuna kullanma o yüzden :p

La Santa Roja dedi ki...

Poseidon, teşekkürler. Yarın ilgileneceğim konuyla :)

Stil Direktörü, Gliss'in başka bir ürününü denemedim daha önce. Denenebilir diye anlıyorum yorumundan :) Bir de herkes kendinde olmayanı ister zaten, ben de düz saça hastayım mesela. Kuaförler sağolsun, herbirşeyin çözümü var artık! :D

La Santa Roja dedi ki...

Poseidon, yazını okudum, ödülün için çok teşekkürler. Ama şöyle bir durum var ki "Kreativ Blogger" ödülünü, yaratıcılık gerektiren bloglar tutan insanlara verilmesi gereken bir ödül olarak görüyorum; yemek blogları, DIY blogları, dikiş&nakış&örgü blogları ya da fotoğraf blogları gibi gibi. Benim bloğumun böyle bir durumu yok. Maalesef bu ödül işi, çıkış mantığını kaybetmiş durumda. Sen böyle yapıyorsun demiyorum, yanlış anlama, fakat daha önce bloğuma hiç yorum bırakmamış, adını&sanını duymadığım biri gelip karşılığında bloğunun adresinin yayınlanmasını gerektiren bir ödül bırakırsa benim de durumda rahatsız olmam çok garip karşılanmamalı. Bu nedenlerle hoş düşüncen için teşekkür etmekle birlikte bu ödül işini devam ettirmeyeceğimi bildirmeliyim. Çok bitchy olmamaya çalıştım ama gıcık olduysan da sorry.

P* dedi ki...

yo çok haklısın hiçte bitchylik değil.benim verdiğim ödül kreativ blogluk için değildi zaten aslına bakarsan.ben senin bloğundaki yazıları çok severek okuyorum e o zaman neden bu ödülü vermiyim dedim.ben de ödül aldım ki sonuçta ben de bloğumda müzikle ilgili şeyler yazıyorum.
bu arada sana yorum yapmıyo olmam seni okumadğım anlamına gelmiyo şimdiye kadar ki bütün yazılarını okudum -2009daki 2008e daha başlamadım- hatta yazdığın coldplay jazz şarkısına da bayıldım.
sonuçta senin bileceğin bi şey ödülü kabul edip etmemek.:)

La Santa Roja dedi ki...

Çok gıcık bir hatun profili çizdim sanırım bunun için gerçekten özür, ama yazını okuduğumda 4. maddedeki "7 Yaratıcı Blogger'ı ödüllendirin"e istinaden bana bunu gönderdiğin için öyle anlayıp yazdım. Yaratıcılık benim gözümde daha crafty birşey :) Ödül alıp da böyle mızmızlanan da bir ben varım herhalde :p Okuyan herkes yorum bırakmıyor haklısın ama yorumlar olmadan da kim beni takip ediyor, kim sadece reklam yapmak için gelmiş fake yorum atıyor, kim "takip edenler" listesini kabarıklaştırmaya çalışıyor bilemiyorum. O yüzden herhangi bir bloğun okuyucusu olan herkesi hiç değilse 1-2 yorum bırakmaya çağırıyorum. Sosyal mesaj da verdim gitti :p

P* dedi ki...

olur mu ya ben mi sert çıktım diye baktımda yok yani.cidden seviyorum yazdıklarını.o yüzden ödülü sana vermiştim dediğin gibi amaç çoktan yolundan çıkmış.
sen de haklısın.bundan sonra yorum bırakıcam ama verdiğin sosyal mesajıda hemen kaparım böyle:)

La Santa Roja dedi ki...

oleeyy! :))