24 Ağustos 2009

Saygısız LSR

Mekan : La Santa Roja'nın Evi
Tarih : 23 Ağustos 2009, Pazar
Saat : 13:00
Sahne : La Santa Roja'ya sabahtan uğrayan kamyon, eski müzik setini bırakmıştır. Sevdiceği salonda, setin kurulumuyla uğraşırken kendisi de mutfakta kahvaltı hazırlamaya başlar.
Olay Kurgusu : Hoparlörler doğru bağlandı mı diye kontrol etmek için açılan müzik setinin ses ayarını 8 (Yazıyla sekiz)'e getirir La Santa Roja. Müzik setinin maksimum ses kapasitesi 50'dir. Mutfağa gidip domates yıkayıp salata yapmaya başlar. Salonla mutfağın arasındaki mesafe 3 (yazıyla üç) metre olduğundan müziğin sesi mutfağa bile gelmemektedir. Bu sırada ortaya bağıra çağıra çıkan Melozilla, meyve suyu almak bahanesiyle mutfağa gelir. Bu arada La Santa Roja ile aralarında şu konuşma geçer:
M : Ya hayret birşeysiniz, sabahın köründe bangır bangır müzikle uyandım! Hayatımda sizin kadar saygısız insanlar görmedim!!
L : Melo, ses yüksek değil. Dolayısıyla rahatsız olacağını düşünmedik. Keşke gelip uyarsaydın, kısardık.
M : Uyandıktan sonra ne farkeder!!!
L : Küfretmemek için yutkunur, susar ve M.'nin yüzüne "Senin mına koyiim" manasında bakar. Bu esnada bağırarak, ağlayarak, şarkı söyleyerek, kapıları çarparak, birşeyleri kırıp dökerek... kendisini belki 100 defa gecenin 3'ünde, 4'ünde uyandıran M.'ye haketmediği kadar anlayış gösterip her seferinde insanca uyarmasının pişmanlığını yaşamaktadır.
M : Hayret birşey yahu!!! Çok saygısızsınız!!! Hayatımda böyle birşey görmedim!!!
Söylene söylene alt kata inen M.'den bir sonraki 3 saat haber alınmaz. Yediği bokun suçluluğuyla odaya kendini kapatmıştır. Bir müddet sonra sevdiceği ile La Santa Roja evden çıkar.
Bir sonraki sahne : Aynı günün akşamında eve geri dönen La Santa Roja, netbook'unu kucağına alıp yatarak 1+1 ve 2+1 ev aramaya başlar. Bir müddet sonra eve dönen M., hiç harcamadığı kadar zamanı salonda geçirip La Santa Roja'nın salona gelmesini bekler. Bu esnada siniri halen geçmemiş olan La Santa Roja sakinleşmeyi bekleyerek salona gitmemektedir. Giderse M.'nin ağzına sıçacağından gitmemeyi ve akşam akşam asabını bozmamayı tercih eder. Gece 1'de La Santa Roja hala salona gelmediğinden M. kalkıp yatar.
Sonuç : Akşam LSR eve gittiğinde M.'ye "Kendine 1 ay içinde ev bul" der.

11 yorum:

hep dedi ki...

evet acı ama gerçek, ayrılmanızın zamanı gelmiş de geçiyor. şiddetli geçimsizlik gereksiz yere gerginlik yapar, bir an önce yolları ayırın gitsin. aynı evde kalmış iki kız ya ömür boyu dost kalır (ki gerçekten zordur ama benim var öyle bi tane dostum), ya da ömür boyu bi halt olmaz bu ilişkilerden (bu pek mümkündür ki benim bir sürü var öyle bitmiş insanlarım:)

nora dedi ki...

Ay ben çok üzülüyorum senin bu evdeki huzursuzluk olayına ya :(

Cidden insanın huzuru omadıktan sonra gerisi yalan yani... Bulamadın mı istediğin tarzda bi ev? ne taraflarda bakıyosun acaba?

Bir de, internetten pek bakmamanı tavsiye ederim.. Biz bu oturduğumuz ev için zamanında çok süründük internet üzerinde... Hatta son zamanlardaki bomba taksiye zilyon lira verip kıytırık bi evi 5dk görüp geri dönmekti..

Yine ne varsa eski usül emlakçılarda var... ben de hiç sevmiyorum emlakçıya para bayılmayı ama en azından vaktini boşuna harcamamış oluyosun...

Ay neyse çok uzattm.. İnş en kısa zamanda çözülür bu mevzuu...

La Santa Roja dedi ki...

hep, önce sorun bende mi diye düşündüm. bu 3.ev arkadaşım ve 2.'siyle de problem yaşıyorduk. Sonunda sadece şanssız olduğuma karar verdim. O dediğin dost da 1.'si oluyor işte :)

nora, olur mu olmaz mı diye zorluyordum ama zorlamamak lazımmış sanırım. çok sevdiğim bir herifin dediği gibi "if it doesn't, it doesn't." Bu haftasonu başlıyorum tabana kuvvet sokak sokak dolaşmaya :)

nora dedi ki...

Ay hadi bakalım :D Biraz yorucu ve sinir bozucu bir dönem olucak ... ev arkadaşları konusundaki şanssızlığın yeni ev konusunda kocaman şansa dönüşür umarım :D Bol sabır ve bol enerji diliyorum ! =)

La Santa Roja dedi ki...

Tenk yuu!! :)

Bad'lik Amiri dedi ki...

Nihayet LSR (:
Umarım bu son olur da bundan sonra hiç sorun yaşamazsın.

La Santa Roja dedi ki...

Bundan sonra me, myself and I olacağız, no problemo :)

valerie dedi ki...

Sana bol şans cnm!
En doğrusunu yapmışsın.Bıyıklı amcanın dediği doğru evdeki huzur,zenginlik budur ;)

La Santa Roja dedi ki...

Bıyıklılar biliyor böyle şeyleri.

kar dedi ki...

ev bulmak çok sinir bozucu olabiliyor. emlakçılara da güvenmeyin. az çektirmediler bana. kolay gelsin LSR. en az yıpranmayla atlatırsın umarım

La Santa Roja dedi ki...

Teşekkürler. Dolana dolana arayacağım yarından itibaren. Tabanlara kuvvet :)