24 Temmuz 2008

Sucu Geldi Hanıımm

07.05.2003 - Yeni Şafak:

İstanbul'un su problemini İSKİ Genel Müdürü iken çözen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehrin gelecekteki su sıkıntısının tek çözümü olarak gösterdiği Melen Projesi'ni de sonuçlandıracağını açıkladı. Önceki hükümet döneminde Japonya'dan kredi talebi girişiminde bulunulan proje için iki aşamada toplam 900 milyon dolar kredi temin edildi.

07.05.2007 - Radikal :

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu barajlarındaki doluluk oranlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu, İstanbul, Ankara ve Bursa'da içme suyu sıkıntısı bulunduğunu belirledi.

05.04.2008 - Sabah:

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların tasarrufa devam ettiği sürece kentte bu yaz su kesintisi yaşanmayacağını belirtti.

27.06.2008 - CNN Türk:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 34'lere gerilediğine işaret ederek, ''Tasarrufa devam edildiği müddetçe İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız'' dedi.

07.07.2008 - İnternet Haber:

Başkan Kadir Topbaş, “Susuzluk her daim gündemde, dünyanın artık doğal kaynakları tükeniyor" dedi.

10.07.2008 - Referans:

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un suyunun bitmek üzere olduğunu ve Melen Çayı'nda kuruma bulunduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı yalanladı. Bakan Eroğlu dün "Bu yaz su kesintisi falan olmayacak. Melen'de kuruma falan diye bir şey yok. İstanbul'da bir problem yok. Şu anda Terkos'ta yeteri kadar su var. Bunlar, vatandaşa, tasarruf etsin diye söyleniyor" dedi.

24.07.2008 - Saat 01:00 suları : 4.Levent - Levent arasında Kanyon AVM ve Metrocity AVM önlerinde 6 adet su tankeri. Her bir tankerde 2'şer görevli. Alışveriş merkezleri önündeki kaldırımları ve yolları basınçlı su ile yıkıyorlar. Louboutin ayakkabılar toz olmasın diye.
Süper bir milletiz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Melen kurtaracak dediler de boş demişler. Geçenler de haberlerde gösteriyordu Melen'de su oranı düşük diye. Millete para kazandırmak için kastıkça kasıyorlar. Olan yine kasılan vekilin, başkanın çıkardığına dönüyor.

Adsız dedi ki...

"İsraf etme nolur, az kullan hepimizin olur" mantalitesini aşılayacaksa su az kaldı, bitti, babalara geliyoruz gibi haberler faydalı. Ama gerçek şu ki; su az kaldı, bitti, babalara geliyoruz. =)
Kendimi geçtim ilerde yapmayı planladığım veledlerim ne içecekler, nereye çimecekler? ^^

Adsız dedi ki...

Çinde millet bokunu yapıp onu arıtıyor ve içindeki bir gazı mı ne tekrar kullanıyor hocam biz de bu hallere düşer miyiz?

Rüyacı dedi ki...

Gece on ikiden sonra, kadıköy'de, atıklardan gazete toplayan çocuk sayısı gittikçe artmakta. Su en çok onlar için gerekliyken, o ayakkabıları yedirmek istiyorum o gerizekalılara. Canlarını acıtmak istiyorum ciddi ciddi o tankerleri oralara yollayanların...